Med vispad grädde kommer man långt och en efterrätt med norrländsk grädde är alltid rätt. Vispa lite grädde och servera tillsammans med en fruktsallad, en chokladkaka, en äppelpaj eller tillsammans med nygräddade våfflor.
Vill du inte vispa grädden finns det många recept som innehåller efterrätt med tillsatt grädde. En vit chokladmousse tillagas med vit choklad och vispgrädde och är god att servera när det stått kyld några timmar. Gör en barnsligt enkel och god dessert genom att koka grädde och släpp ner en till två påsar dumlekolor. Låt dessa smälta och vispa detta när det svalnat och servera dina gäster i små portionsglas eller skålar. Gör din egen hallonsorbet, blanda alla de ingredienser som ditt recept säger och bjud på en läskande och sval efterrätt när den stått kallt en stund och fått perfekt konsistens. Garnera med färska bär och ställ gärna fram en skål med vispad grädde ifall någon av gästerna skulle vilja ha detta. Avsluta en trevlig måltid med en läcker dessert som du kan göra i förväg. Mejeriprodukter är bra att ha som bas när det ska tillredas en kaka eller en rätt som ska serveras som dessert. Lokalproducerad vaniljvisp eller crème fraiche är bra alternativ till klassiskt vispgrädde och passar bra till mycket.
119 efterrätt grädde recept i alla kategorier.